UNDERBARA kotlett =). (ikea look alike)

Idag åt vi lite Ikea look alike mat, o så här gjorde jag.

Kottlett:

4 personer

* En hel kotlett (helst mörad) cirka 1 kg.
* Några vitlöksklyftor
* Svartpeppar
* Örtsalt
* Aluminiumfolie

Krydda kottletten med salt o peppar och vitlöksklyftornarunt om och ovanpå släng in i ugnen på 175 grader låt stå inne tills innertempen visar på 75 grader. Vira in kotletten i folie lägg på vitlöksklyftorna som nu är rostade och häll på skyn, ha ugnen öppen och låt kotletten stå kvar o vila i värmen tills det är dags att äta.

Ratatollie - fransk grönsaksröra
  • 3 msk olivolja
  • 2 röda paprikor (ta olika färger om så önskas)
  • 1 burk Mutti finkrossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 1 zuchini
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • Lite örtsalt
  • Lite svartpeppar
  • Lite utav en grönsaksbuljongtärning cirka ½
  • 1 nypa socker
  • 5-6 små/mellan färska championer

Skär i tärningar o skala o skölj alla grönsaker utom auburgine den sköljer man ju bara.
Hacka den gula löken och riv vitlöken svetta sedan dem i lite olivolja.
När löken är mjuk häll på alla grönsaker och svetta dem allesammans i cirka 5-8 minuter.
Häll sedan på resten av ingredienserna och låt stå o puttra ett tag runt 30 minuter men gärna längre!
Vill du så gör röran dagen före så den får stå o gotta till sig i kylen under natten!!

Smörslungad potatis
:

* Potatis
* Äkta smör
* Dill eller persilja beroende på smak.

Skala o koka potatisen tills den blir klar, ta sedan ur potatisen ur vattnet o lägg i en stekpanna tillsammans med mycket smält smör häll över potatisen o låt ligga där ett tag hacka o häll sedan på dill o vänd omkring.

Servera sedan detta med tex Lomanders Beasås och Fetaost =).
De hade jag till o gud va gött de blev =D.



Mexican pizza

Mexican pizza.

3-4 personer

* 1 Pizza satts saradee den gröna
* 1 kg nötfärs
* 2 stycken santa maria mexican garden taco kryddmix
* 1 burk creme fraiche natruell
* 1 burk creme fraiche mexican chili
* 1 påse tex mex riven ost
*  några Jalapeno

Stek nötfärsen tills den blir klar häll sedan i kryddmixpåsarna samt creme fraiche naturell.
Låt småkoka i ca 5-10 min.
Följ anvisningarna på pizza sattsen tips är att låta degen vara själv i ugnen så den får färg innan man har på alla saker då blir bottnen krispigare.
Ha på allt på pizza bottnen klicka på creme fraich mexican chili på med några jalapeneo och osten.

Theo fick självklart inge jalapeneo på sin han fick lite banan till sin pizza bit o de blev han gla för :).

baconlindadkyckling med jasminris och en kall sås :)

Igår åt vi baconlindad kyckling med en kall sås.

Till ca 3 personer

Kyckling:

4 kyckling fileér (helst frysta)
Svartpeppar
1 pkt scan bacon skivor

Tina kycklingen lite lätt (behövs inte egentligen).
Peppra med svartpeppar linda med 2 baconskivor per kyckling,
in i ugnen på ca 225 grader i cirka 40 minuter (beroende på ugn).
Eftersom kyckling är fryst kommer det massa vatten ur kycklingen som blandas med baconets sälta vilket gör det till en skit GOD sky =D.

Chilisås:

1 burk creme fraiche natruell
1/4 del gul lök
1 vitlöksklyfta
Saften från ca 1/4 dels lime kanske lite mer
Örtsalt
1 röd chili
Chilisås

Egentligen finns inget recept då jag bara slängde ihop detta  men ja man gör det efter smak helt enkelt.
Limen gör att den lite beska smaken ifrån chilisåsen försvinner.
Finhacka lökarna och chilin (kom ihåg att ta ur kärnorna annars blir det starkt). Sern blanda efter smak, när man är nöjd låt stå i kylen o gotta till sig så den är riktigt kall tills maten är klar.

Servera sedan med jasminris!


Kyckling med jasminris sås, och avokadosalsa.

Skit gott!!

Ingredienser:

Avokadosalsa:

* 2 stycken ätmogna avokados
* 1 paket alpetina fetaost
* 1 burk kesella 10%
* 1 rödlök
* 2 halvstora röda tomater
* ½ gurka
* 1 röd chili (obs ta ej med tjärnorna)

Skär allt i stora bitar (obs blanda i fetaost samt avokado sist).
Blanda allt och låt stå i kylen 1 dygn för bästa resultat.

* Kycklingfileér (MINST en per person).
* Örtsalt
* Svartpeppar.

Krydda kycklingen på båda sidorna.
Ställ in kycklingen i ugn på ca 200 - 225 grader
i cirka 30-40 minuter.

* 3 dl grädder
* Kalvfond eftersmak

Häll i lite kalvfond låt koka upp smaka av ha eventuellt i lite mer fond beroende på smak.
Servera med boil in bag jasminris.

Gott o fräscht å framförallt NYTTIGT =D.

RSS 2.0