UNDERBARA kotlett =). (ikea look alike)

Idag åt vi lite Ikea look alike mat, o så här gjorde jag.

Kottlett:

4 personer

* En hel kotlett (helst mörad) cirka 1 kg.
* Några vitlöksklyftor
* Svartpeppar
* Örtsalt
* Aluminiumfolie

Krydda kottletten med salt o peppar och vitlöksklyftornarunt om och ovanpå släng in i ugnen på 175 grader låt stå inne tills innertempen visar på 75 grader. Vira in kotletten i folie lägg på vitlöksklyftorna som nu är rostade och häll på skyn, ha ugnen öppen och låt kotletten stå kvar o vila i värmen tills det är dags att äta.

Ratatollie - fransk grönsaksröra
  • 3 msk olivolja
  • 2 röda paprikor (ta olika färger om så önskas)
  • 1 burk Mutti finkrossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 1 zuchini
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • Lite örtsalt
  • Lite svartpeppar
  • Lite utav en grönsaksbuljongtärning cirka ½
  • 1 nypa socker
  • 5-6 små/mellan färska championer

Skär i tärningar o skala o skölj alla grönsaker utom auburgine den sköljer man ju bara.
Hacka den gula löken och riv vitlöken svetta sedan dem i lite olivolja.
När löken är mjuk häll på alla grönsaker och svetta dem allesammans i cirka 5-8 minuter.
Häll sedan på resten av ingredienserna och låt stå o puttra ett tag runt 30 minuter men gärna längre!
Vill du så gör röran dagen före så den får stå o gotta till sig i kylen under natten!!

Smörslungad potatis
:

* Potatis
* Äkta smör
* Dill eller persilja beroende på smak.

Skala o koka potatisen tills den blir klar, ta sedan ur potatisen ur vattnet o lägg i en stekpanna tillsammans med mycket smält smör häll över potatisen o låt ligga där ett tag hacka o häll sedan på dill o vänd omkring.

Servera sedan detta med tex Lomanders Beasås och Fetaost =).
De hade jag till o gud va gött de blev =D.



Kommentarer
Postat av: född 1996 och gravid

sv: ja, precis:) Hoppas det inte är nån fara bara men de tror ja inte, får lita på magkänslan =)

2011-10-12 @ 12:40:41
URL: http://blivandemoder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0