Bebis stol är på G hem :)


Efter MÅÅÅÅNGA om o men så fanns inte bilstolen som nå företag säljer kvar på tradera de var så sjukt fina o helt nya kostar bara 600:-. Kanske kommer in nya? Hittade några andra fanns i flera olika färger som också va sådär billiga MEN det företaget känndes inte seriöst känndes inte som att deras bilstolar följde säkerhetskraven. Så efter lite klickande på nätet så dök denna upp mitt framför ögonen på rea ord pris 1099:- men nu 699:- finns även röd o svart men de kostar 1099:- fortfarande så det blev denna tkr den är söt :D.. O Theo fick en döskallemugg bara för att vi skulle komma upp i en viss summa så man slapp fraktavgiften som hade varit dyrare än hans mugg. Gäller o vara smart ;D..
Om nån dag får man hämta ut den ska bli spännande o se hur den ser ut irl :D.
Bebis har börjat bli tung nu så ja går som en  pingvin o flåsar haha kan ju inte andas normalt :P..

Grattis till en älskad pappa o sambo som blir 28 år idag :)
GRATTIS ÄLSKLING!



Vi älskar dig ♥

Nu unga mödrar sen sooova :)

40 dagar kvar till bf 5 veckor o 5 dagar :).

Tänka sig Theos syskon har bf om 40 dagar 5 veckor o 5 dagar o vi flyttar om typ 27 dagar?! Snacka om stressigt eftersom vi lär packa o städa på kvällar o helger enda tiden vi har o då har vi typ 1 timme på oss varenda dag som MAX om man har tur.

Bebisgrejjlista.

() Ny bilbarnstol både för henne o en för Theo
() Idominsalva
() Babyolja
() Blöjjor
() En liten body som hon kan ha på bb
() Ny febertermometer
() Ersättning utifall att mjölken inte rinner till
() Andningslarm
(x) Nappar
(x) Babygunga
(x) Syskonvagn
(x) Syskonsulky
(x) Hårdlift
(x) Flickkläder
(x) Filt till bb
(x) Nappflaskor
(x) Bröstpump
(x) Förvaring till bröstmjölk

Sen har vi ju hur mycket kläder som helst efter Theo både använda o helt oanvända, han växte ju så snabbt så 50 blev aldrig använda o 56 växte han ur med detsamma. Likaså kudde o täcke o massa filtar o ja skötbord o balja o sånt har vi med fast ska slänga skötbordet blev typ aldrig använt med Theo ändå o sen vill vi skaffa en ny säng till henne då Theos säng saknar en del för att kunna ha ena sidan borta den stod nere i förådet när det brann likaså babygymmet en del av det ialfl så ett nytt sånt ska införskaffas med fast de är inge bråttom.

Till nya lägenheten

() Byrå att ha under tv så barnen inte kan dra i sladden när tv:n hänger på väggen
() Nytt soffbord
() Nytt databord
() Mattor
() Torkställning
() Barnsäkerhetsgrejjor


Ny feberdag.

Ojj va fort det går att beställa vissa saker, beställde ju gungan o det igår vid 16-17 tiden o ja idag har det redan kommit :P. Får hämta det imån! Men förvånad blir man.

O lillgubben har fortfarande feber han inge kul alls.

Igår hade han 39.1 precis innan han skulle på dagis, så stannade självklart hemma.
Han fick flytande alvedon och piggnade till lite grann i cirka 2 timmar sen hade febern gått upp lite till 39.3 så när det gått 4a timmar från att han fick första alvedon fick han alvedon igen denna hjälpte också en liten stund men sen var han uppe på 39.7 då fick han ipren innan han la sig för kvällen vaknade inatt o hade 40.3 i feber fick alvedon o sen kunde han inte sova han var varm som en ugn o så blev han såklart lite piggare när ipren hade börjat värka. Men sen somnade han o låg o bar lät i morse länge låg vi kvar i sängen o bara tittade på varandra o sen började han prata lite smått med sin apa som låg brevid. Då hade han 39.8 i feber så han fick ipren o febern sjönk men han har varit dåsig hela dagen bara legat framför mig i soffan o kikat på desperate housewifes när han varit vaken sen har han blundat till o från. Sjukvårdrådgivningen tyckte vi skulle vänta en dag extra med att åka in så imån ska vi till farbror doktorn o förhoppningsvis tar de prover på honom kan väll inte var normalt att först ha runt 40 graders feber torsdag - onsdag o sen frisk en vecka o sen vara uppe på 40 igen?. Känns inte som att man blir tagen på allvar bara för att när man är hos läkaren brukar ju Theo precis ha fått alvedon vilket gör att han ser hyfsat pigg ut som förra veckan dock så är han inte speciellt pigg nu när han har sina pigga perioder.

Nä usch gör ont i mig att se honom vara sjuk men lär säga att han är extremt gosig när han är sjuk då vill han pussas o kramas hela tiden o så klappar han mig på kinden o pekar på min mage å säger BÄÄÄBIS kaaaaaam o så kramar han min mage goungen min ♥ nä nu börjar han nog vakna så blir lite mer alvedon eller ipren så kanske han piggnar till tills vi ska äta kvällsmat han har ju knappt ätit alls idag =(..

Shopping.


Dessa grejjor fick det bli, en manuell avent pump, aventflaskor, aventförvarings muggar som man kan frysa in bröstmjölk i. O så gungan.. Blev inga bilbarnstolar för när jag läste om dem var de krångliga o sätta i bilar så får helt enkelt kika i affärer så kan Theo provsitta dem också.
Bara bilstolar kvar nu o sen äre klart med allt inför bebis nerkomst :). Eftersom man aldrig vet till 100 när det är en tjej så har vi köpt en del tjejkläder men inte i överflöd utifall att liksom därför får hon/han en brun gunga istället för en rosa :P.


Planlösningen i vår nya lägenhet :). Ska göra beställning på diskmaskin för det fanns ju inte i denna men det gick som TUR var att köpa till via SH för typ 800 o sen är det hyra på 80:- i månaden på den o det är helt klart värt det allt är värt att slippa diska spec nu när vi haft diskmaskin i alla våra lägenheter. O sen är inte spisen barnsäker heller o enligt sh har de slutat med barnsäkra spisar så säkerhetsgrejjer får man fixa själv så får väll se vart man kan hitta det? Får dra loss knopparna som man vrider på fram tills vi hittat en lösning för Theo är vääldigt nyfiken på just att sätta på spisar :P.

Påminnelse lista till mig själv.



Kontaktskydd x2 pkt
Dörrstopp
Lådbarnlås x2 pkt
Lås som man kan ha på kylen och frysen
Antiklämgrejjer som man sätter på dörrar

Att handla...



Klart som fan att man vill ha det dyraste gungan ser sjukt bekväm ut, en elektrisk bröstpump går fan så mycket snabbare än en manuell.. Men tänker man efter vi vet inte hur mycket man kommer använda gungan, är mest tänkt för att underlätta för mattias när han är hemma ensam med båda barnen i början utifall lillbebis vill bli vaggad hela tiden så kan man ju ha henne i den om man ska göra/hjälpa Theo med något. Kommer såklart underlätta för mig med när jag är hemma om hon tycker om den dvs. Sen en manuell bröstpump funkar ju antar jag. Får helt enkelt börja pumpa från dag 3 typ o frysa in så det finns när jag ska göra slutprov i skolan o sånt.

Sen behöver vi även en ny bilstol till Theo fanns på rea just nu


Den svarta har kostat 800:- kr mer o en blå har kostat 1200:- mer. Lär köpa en ny bilstol då bältet i Theos nuvarande stol sitter för tight o sen har han typ inge benutrymme alls. Men så jäkla svårt när man inte kan testa bilstolarna irl.
Sen lär vi även köpa en bebisbilstol då ja inte vill ha den  gammla som Theo hade när han va liten..
Fan va svårt de ska vara när man har noll koll, vet bara att bilstolen ska vara bakåtvänd men inte fan vet ja hur långa bältena i stolarna är eller hur mycket benutrymme han kommer få med respektive stol SUCK...

Varken ja eller mattias har bil så det är ju inte så att vi åker bil speciellt ofta heller så därför vill man inte köpa de dyraste stolarna. Enda kravet är att stolarna är godkända, bekväma, lätta att ta i o ur bilen och att de inte är begagnade.

Allt o inget :)

Pojke:
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
(x) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
(x) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början                        
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
( ) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna (fast det beror nog på mitt magmunsbråck)

 

Flicka:
( ) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
(x) Babyn hickar mycket - Typ gämt.
(x) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
(x) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida - Kan inte sova på vänster då det bränner och gör sjukt ont i ett födelsemärke jag har under bröstet.
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten   
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
( ) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice

Idag är det 7 veckor o 2 dagar kvar till BF :).

 

Bild på lägenheten som vi ligger 1a på me uteplats :). Får se om vi tar den hade helst velat haft en 4a men vi vill ju även hinna flytta innan bebis kommer så om denna är fräsch o fin tackar vi nog ja. Blir lite krångligt med lillbubbens dagis men har ja tur så kommer tiias lämna honom innan han ska jobba så slipper ja krångla med en massa bussar :). O sen är det ju inte så lång tid kvar som det handlar om heller som han lär lämna innan jobb eftersom snart blir ju han pappaledig 7 weeks left!

Även fått reda på att från iår kan man ta ut föräldradagar samtidigt perfekt då kan vi vara tillsammans lite i sommar hela familjen :) ♥


Fredag 13:onde,

Har mycket för mig om dagarna så hinner inte med bloggen.
Börjat på praktik på living room här i sandviken trivs jätte bra!
Men idag är ja hemma med sjuk Theo han fick feber igår kväll efter att ja hämtat honom på dagis o vi kommit hem så var han så lugn o somnade på soffan några gånger försökte hålla honom vaken så att han skulle kunna äta mat.
Han kändes väldigt varm så gjorde välling till honom som han drack o sen tog ja tempen o den va på 39.8 inte konstigt att han var så hängig det kom så plötsligt. Tyckte inte han var nå konstig när ja hämtade honom förutom att han var väldigt lugn då o vinkade o gjorde slängpussar åt alla han såg :).
Han va är också väldigt törstig. När han fått alvedon som han tyckte smakade jätte gott fick han ligga i min famn han vela vara nära. Mattias kom hem med mat o Theo låg fortfaranade i min famn när vi åt o då började han hosta o spy jätte mycket över mig sig o soffan han blev jätte ledsen stackarn obehagligt att spy ju. Så blev dusch för oss o sen när vi tagit av soffklädseln så fick han ligga på sitt täcke i soffan o sen somnade han.
Men han vaknade vid 8a tiden igen o var mycket piggare då vela han ligga på soffan igen (vi hade lagt honom i sängen). Sen somnade han med oss runt 21 men sov oroligt vet inte hur många gånger han vaknat inatt stackarn. O idag är han ännu piggare febrig fortfarande men igång de är han.

Var även på tillväxt ultraljud igår bebis väger drygt 2 kilo och mår bra tillräckligt med vatten o sånt :). Trotts att mitt sf mått ligger på runt 27 så är hon så stor :) hon har tydligen lagt sig med ryggen mot min högra sida o sen huvudet neråt o rumpan upp. Sköterskan gissade på att hon kommer väga dryg 3600 när hon kommer så 1 kilo mindre än sin bror :).

Uppdat.

Inte orkar fixa med bilder o sånt så jul/nyårsuppd kommer i dagarna..
Har ialfl haft underbara dagar med nära o kära o fått massa presenter så ja måste ha varit vääldigt snäll i år ;D.

Även kikat lite på mellandagsrean, första veckan hittade ja bara en stickad tröjja till Theo på cubus o lite grejjor på ikea. Igår så hittade jag 4a toppar till mig o köpte en läslampa på ikea bara för att det är mörkt härinne :P.

Tiden går himla fort lär jag säga, redan i gravid vecka 31 o Theo säger dagligen nya ord, lika spännande varenda dag man undrar när man vaknar vad han ska säga för nytt/nya ord idag. Pratar o pratar gör han o tar en i hand o drar med en o visar vad han vill, för det mesta pekar han mot köket o säger namnam :P. Han har blivi galen i risifrutti o blivit ganska dålig på o äta mat han äter inte nå mycket han har så bråttom o vill ur o springa o leka istället. Ska börja ge välling i kopp på kvällarna o morgonarna tills han kommer i form igen :).

Idag har vi bara städat massa, vikt tvätt o städat leksaker plockat ut o gjort myshörna bakom hyllan i vardagsrummet o så skrubbat hela badrummet. FY vad ont ja fick efter att ja skrubbat badkaret så blir bara tat lungt idag. Bara dammsugning,golv torkning o rulla köttbullar kvar, men mattias får dammsuga så kan ja rulla köttbullar när han kommer hem för vi har ingen köttfärs hemma bara kryddmixen vi ska testa. Imån ska ja torka golv o fixa iordning datarummet om ja orkar dratt ut på det läääänge nu har så många lådor att gå igenom massa papper INTE kul men ja nån gång lär de ju göras.

Låten som försvann..



Vet inte hur många gånger ja letat efter denna låt i flera ååår men nu dök den upp på en blogg jag aldrig varit inne på tidigare hon la ut den idag snacka om TIIIMING!!

RSS 2.0