baconlindadkyckling med jasminris och en kall sås :)
Igår åt vi baconlindad kyckling med en kall sås.
Till ca 3 personer
Kyckling:
4 kyckling fileér (helst frysta)
Svartpeppar
1 pkt scan bacon skivor
Tina kycklingen lite lätt (behövs inte egentligen).
Peppra med svartpeppar linda med 2 baconskivor per kyckling,
in i ugnen på ca 225 grader i cirka 40 minuter (beroende på ugn).
Eftersom kyckling är fryst kommer det massa vatten ur kycklingen som blandas med baconets sälta vilket gör det till en skit GOD sky =D.
Chilisås:
1 burk creme fraiche natruell
1/4 del gul lök
1 vitlöksklyfta
Saften från ca 1/4 dels lime kanske lite mer
Örtsalt
1 röd chili
Chilisås
Egentligen finns inget recept då jag bara slängde ihop detta men ja man gör det efter smak helt enkelt.
Limen gör att den lite beska smaken ifrån chilisåsen försvinner.
Finhacka lökarna och chilin (kom ihåg att ta ur kärnorna annars blir det starkt). Sern blanda efter smak, när man är nöjd låt stå i kylen o gotta till sig så den är riktigt kall tills maten är klar.
Servera sedan med jasminris!
Till ca 3 personer
Kyckling:
4 kyckling fileér (helst frysta)
Svartpeppar
1 pkt scan bacon skivor
Tina kycklingen lite lätt (behövs inte egentligen).
Peppra med svartpeppar linda med 2 baconskivor per kyckling,
in i ugnen på ca 225 grader i cirka 40 minuter (beroende på ugn).
Eftersom kyckling är fryst kommer det massa vatten ur kycklingen som blandas med baconets sälta vilket gör det till en skit GOD sky =D.
Chilisås:
1 burk creme fraiche natruell
1/4 del gul lök
1 vitlöksklyfta
Saften från ca 1/4 dels lime kanske lite mer
Örtsalt
1 röd chili
Chilisås
Egentligen finns inget recept då jag bara slängde ihop detta men ja man gör det efter smak helt enkelt.
Limen gör att den lite beska smaken ifrån chilisåsen försvinner.
Finhacka lökarna och chilin (kom ihåg att ta ur kärnorna annars blir det starkt). Sern blanda efter smak, när man är nöjd låt stå i kylen o gotta till sig så den är riktigt kall tills maten är klar.
Servera sedan med jasminris!
Kommentarer
Trackback