Söndag - Lördags recept :)

Panerad Rödspätta med kokt potatis och filsås (alá skolan)
3 personer (2 vuxna ett barn)
Panerad rödspätta:
* Ca 4-5 rödspättafileér (beroende på storlek)
* 1-2 kryddmått Citronpeppar
* ½ Salt
* Mjöl
* Ägg
* Ströbröd
Filsås (samma som man fick i skolan fast med dill)
* 3 dl gräddfil
* 1 rödlök
* 2 msk bostongurka
* 1-2 msk senap
* Salt
* Peppar
* Färsk hackad dill
Gör så här:
Börja med såsen, hacka lök fint o smått o blanda allt, ta receptet med en nypa salt då man smakar av själv o kanske vill ha mer eller mindre utav något. Ställ i kyl o låt gotta till sig!
Försök hitta rödspättor utan ben och skal för det tar tid att slita loss skinnet och bena ur, fattar inte att det kostar som det kostar när man lär skinna o bena själv :S.
Häll mjöl i en tallrik, uppvispat ägg i en annan, ströbröd blandat med citronpeppar och salt i en annan.
Doppa fisken först i mjölet sedan i ägget o sedan i paneringen.
Låt sedan ligga några minuter så att paneringen hinner fästa sig.
Stek i smör tills paneringen är gyllenbrun.
Servera med såsen potatis och citron ät o njuuut =).
Kommentarer
Trackback