Fläskkarré

Oooh inte så bra bild (knäppt med mobilkamera plus att ja bara slängt på allt på tallricken haha).
Häromdagen åt vi ialfl helstekt benfri fläskkarré med potatis, kokta morötter, svampsås o rödvinbärsgelé.
Lär säga att denna matrrätt är vääldigt billig, då fläskarrén kostade 29.90:- kg fast att det var scan som gjort den.
Fläskkarrén.
* Ca 1 kg hel benfri fläskkarré
* Flytande hounung
* Valfria kryddor
Jag tog
* Örtsalt
* Vitpeppar
* Paprika pulver
* Kött/grillkrydda
* Timjan
* Hackad vitlök
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 C
Gnid in honungen runt fläskkarrén
Massera in kryddorna
Bryn hela köttet runt om så hela blir brynt
Släng in i mitten av ugnen, håll koll för när köttet börjar få bra färg lägg på folie så det inte bränns
Det ska vara mellan 75-80 C i mitten av köttet när det är klart tar ca 1½-2 timmar beroende på ugn och storlek på köttet..
När köttet är klart, vira in i folie o låt vila i ca 15 min innan ni skär.
Svampsås (underbar sås)
* Färska championer
* Vispgrädde
* Vitlök
* Salt
* Vitpeppar
* Eventullet några droppar soja om ni vill ha mer färg på såsen
Gör såhär
Skölj Skiva o hacka i lagom stora bitar utav championerna ta bort själken.
Finhacka vitlöken i jätte små bitar.
Fräs på championer o vitlök tillsammans tills de ser klara ut de ska inte bli bruna.
Lägg allt i en kastrull med grädden salta peppra, låt koka upp under omrörning o smaka av,
Låt sedan sjuda ca 3 minuter, rör hela tiden blir annars lätt bränt.
Servera med till ex gele, potatis, smörgåsgurka, kokta morötter
Eller kanske äppelmos?
Kan vara riktig festmat OM man lägger upp det fint dvs =)
Kommentarer
Trackback