Med smak utav Indien ♥
♥
Idag blev det indisk mat skit gott!!!
Även Theo fick äta lika som oss =).
Recept!
♥
Ingredienser:

2-3 kycklingfiléer
1 påse santa maria green curry mix
400 gram santa maria kokosmjölk
Uncle Bens Boilinbag jasminris
1 påse santa maria Raita mix
2 dl turkisk yoghurt (man kan använda vanlig matlagningsyoghurt med)
Rödlök
Röd paprika
Gurka
Tomat
Alpetina Fetaost
Ciabatta bröd (om det ej finns naan bröd)
♥
Gör såhär:
♥
Skär kycklingen i strimlor stek dem färdigt och häll sedan över "green curry mix" blanda med kycklingen.
Häll sedan över kokosmjölken och låt koka i ca 3 minuter.
Koka riset medans.
Skär grönsakerna samt fetaosten i tunna skivor "skala" gurkan.
Blanda raita mixen med den turkiska yoghurten samt lite strimmlad gurka. Låt stå i kyl i ca 15 minuter.
Dela ciabatta brödet gärna med händerna i flera delar (man använder det för att doppa i såser) egentligen använder man såklart naan bröd men tyvärr har vi inte det i närheten.
Till Theo gjorde jag såhär för att det inte skulle bli alltför starkt:
Jag hackade gurka, tomat, paprika i pyttesmå fyrkanter (han har lite svårt för att tugga saker med skal)
sedan skar jag en tunn halvmåne utav rödlöken och hackade även den smått, och skar några små fyrkanter utav fetaosten. Sedan hade jag på lite av den blandade raitan blanda sedan med grönsakerna(det är ganska mycket kryddor i den så den kan nog upplevas lite stark för en liten mun så använd lite, man kan ju även späda ut med lite mer yoghurt men det tycker inte jag behövs). Ställ in i kylen i ca 15 minuter
Sedan la jag upp ris och currykycklingen (som även den innehåller mycket kryddor och har lite sting) För att få bort stingen blandade jag i grönsaksblandningen samt toppade med lite ciabatta brödbitar.
Resultatet: SMASKENS fan jag tyckte Theos mat blev skit god =D, men det blev även våran =).
♥
Idag blev det indisk mat skit gott!!!
Även Theo fick äta lika som oss =).
Recept!
♥
Ingredienser:

2-3 kycklingfiléer
1 påse santa maria green curry mix
400 gram santa maria kokosmjölk
Uncle Bens Boilinbag jasminris
1 påse santa maria Raita mix
2 dl turkisk yoghurt (man kan använda vanlig matlagningsyoghurt med)
Rödlök
Röd paprika
Gurka
Tomat
Alpetina Fetaost
Ciabatta bröd (om det ej finns naan bröd)
♥
Gör såhär:
♥
Skär kycklingen i strimlor stek dem färdigt och häll sedan över "green curry mix" blanda med kycklingen.
Häll sedan över kokosmjölken och låt koka i ca 3 minuter.
Koka riset medans.
Skär grönsakerna samt fetaosten i tunna skivor "skala" gurkan.
Blanda raita mixen med den turkiska yoghurten samt lite strimmlad gurka. Låt stå i kyl i ca 15 minuter.
Dela ciabatta brödet gärna med händerna i flera delar (man använder det för att doppa i såser) egentligen använder man såklart naan bröd men tyvärr har vi inte det i närheten.
Till Theo gjorde jag såhär för att det inte skulle bli alltför starkt:
Jag hackade gurka, tomat, paprika i pyttesmå fyrkanter (han har lite svårt för att tugga saker med skal)
sedan skar jag en tunn halvmåne utav rödlöken och hackade även den smått, och skar några små fyrkanter utav fetaosten. Sedan hade jag på lite av den blandade raitan blanda sedan med grönsakerna(det är ganska mycket kryddor i den så den kan nog upplevas lite stark för en liten mun så använd lite, man kan ju även späda ut med lite mer yoghurt men det tycker inte jag behövs). Ställ in i kylen i ca 15 minuter
Sedan la jag upp ris och currykycklingen (som även den innehåller mycket kryddor och har lite sting) För att få bort stingen blandade jag i grönsaksblandningen samt toppade med lite ciabatta brödbitar.
Resultatet: SMASKENS fan jag tyckte Theos mat blev skit god =D, men det blev även våran =).
♥
Kommentarer
Trackback